Inzamelacties - Inktcartridges

Breng je gebruikte inktcartridges binnen.

Per ingezamelde inktcartrigde ontvangt de school een vergoeding. Deze worden omgezet in punten, die we dan kunnen inwisselen bij de firma Baert voor de aankoop van sportuitrusting of didactisch materiaal voor de klas. Dit jaar is er een speciale schoolactie waardoor we een waardebon van € 500 kunnen winnen (zie brief in bijlage).

Ook bedrijven kunnen ons "sponsoren" door hun inktcartridges door Recyca op te laten halen en de naam van onze school (Vrije Basisschool Klerken) te vermelden. Bovendien ontvangt het bedrijf de nodige afvalcertificaten (zie brief in bijlage).

In België worden elk jaar naar schatting meer dan acht miljoen printercartridges verbruikt. Een aantal dat jaar na jaar toeneemt.

Wat gebeurt er met deze massa? Grotere bedrijven spreken over het algemeen een erkende ophaler aan om deze afvalstroom te laten verwerken. Kleine bedrijven en particulieren hebben echter meestal geen oplossing en werpen hun lege inktpatronen eenvoudigweg in de vuilnisbak. Onze school vormt een belangrijke schakel in het inzamelproces en zorgt ervoor dat duizenden kilo's niet-afbreekbaar afval op een zinvolle manier worden hergebruikt.